onsdag 21 november 2012

Morgonen

Morgonen flöt på som en dans! Helt underbart. Jag känner mig levande och pigg som en lärka. En bra dag!

måndag 19 november 2012

Skit morgon

Nu ska jag klaga, mest på mig själv och på mitt dåliga upplägg som slutade i kaos! Först ut var grälet med en trött son. Han visade ett skit beteende som jag blev vansinnig på. Sen var lixom mitt tålamod slut. När sonen var på gång och hans och mitt humör var tillbaka då vände dotterns toppen humör till allt annat än toppen. Herregud! Det slutade i gråt på skolgården och viljan av att inte gå själv från bilen till klassrummet. Nu känner jag mig helt utblåst som en tom ballong. Varför flyter det inte bara på. Vi var alla alldeles för trötta imorse, alla för trötta samtidigt det ger oftast inga bra resultat! Nu börjar dagen!

torsdag 15 november 2012

Lyktfest

Nu är årets lyktfester över. Så vackert, varmt och vilken lycka i barnens ögon. På klockargården kom stjärngubben och bjud på stjärnkakor. Det var teater som fröknarna bjöd på. Lyktsånger och vandring i mörket med egengjorda lyktor.

På skolan kom st. Martin på sin häst
även detta år. När barnen sjung just
om honom. Alla barn följde hans ridtur med spända ögon. Så fint ordnat. Efter fina sånger och glada barn var det picknick i klassrummet. Så mysigt!













lördag 10 november 2012

Tystnad

Radion på, människor som pratar. Det fixar jag inte. Bilen är ett typiskt exempel på detta. Typiskt tryckihuvudetögonblick. Fast bara om det är min egen familj är det andras kan jag njuta av surret på ett annat sätt. Konstigt!
Gymmet i morse...löpband, tv, musik och pratande människor, det blir snurrigt. Det går men träningen blir inte lika effektiv för kroppen. Ibland är jag opåverkad men inte i morse. I morse var jag lättpåverkad. Längtade efter att träna med min vän, i det tysta gymmet dock för långt bort.
Var på bodypump för nån vecka sedan, det gick inte. Jag var kvar, kunde lasta tungt. Men blev okoncentrerad och okrontrollerad.
Var på bodypump med en instruktör som ej brassar på musiken, det gick bättre. Kunde fokusera. Bestämde mig innan för att gå ut om huvudet ej klarade av det. Det gick bra. Tackade instruktören efteråt för ljudnivån.
Omklädningsrum i en hippbutik med högt ljud, hur tänker dom? Jag tänker bara på att fly inte shoppa!

Små saker i vardagen som tidigare sprängt mitt huvud och gett mig panik. Idag går det bättre, men jag reagerar fortfarande. Inte alltid men ofta. Inte samma reaktion, inte lika stark men den kommer. Jag ser allting på ett annat sätt just nu och kan berätta om det. Det har jag inte orkat eller velat! Skam?

Tystnad är musik för mig, jag älskar tyst! Promenader ute i det fria, löpning med endast mitt eget flås. Inte konstigt att promenader helar. Ibland när det blir för mycket hänger jag inte med. Undra hur många som tycker jag är en rätt trög person. Om dom bara visste hur det känns när hjärnan och psyket är överhettat.

Viktigt att ta pauser. Pausa innan jag ska iväg. Pausa innan jag ska träffas. Pausa och djupandas mitt i en uppgift, på toa, vid fysisk aktivitet eller innan sömn. Ni ska bara veta vad jag andas och drar djupa andetag. Det hjälper, så lätt sak som verkligen funkar. Andas!

Surr och snurr, så blir det när jag skriver. Det få va så orkar inte radera och ändra. Ha en trevlig lördag!

onsdag 7 november 2012

Återfall

Obehagligt och väldigt ångestfrankallade. Det var som att kroppen var ett år yngre och varenda cell i min kropp kommer ihåg. Kommer ihåg känslan av att åka iväg, känslan av trötthet och känslan av att inte orka, inte vara där men ändå hålla masken uppe vid ytan. Inte kunna slappna av på natten och komma till ro. Trots alla verktyg och alla goda tankar om tilltro och att så här kan det vara, upp och ner! Att när man väl somnar, raskt vakna upp ur en mardröm som handlar om att bli jagad. Jag har haft ett återfall, mitt första riktigt kraftiga och ångestkaddade. Mina händer har darrat och jag har försökt gömma mig. Huvudet har bankat och tankarna har snurrat. Allt av en trevlig flygresa till göteborg, där jag lyssnade på en föreläsning av en produkt dom verkligen hjälpt mig hitta tillbaka. Väldigt kul och intressant på alla sätt, men kroppen kommer ihåg. Men jag är stolt över är att jag gjorde det, jag gick rakt in i känslan och avbokade inte. Jag är slut men glad och det ska bli skönt att vädra allt på fredag på min gruppträff. Pust, nu hem till tryggheten!

lördag 3 november 2012

Eko

www.ekoiladan.se

fredag 2 november 2012

Livet...

...är så fruktansvärt orättvist. Alla dessa underbara människor som tas ifrån oss. Idag har en liten kille från min hemstad somnat in. Mitt hjärta värker för familjen. Vila i frid lille Olle!
Fuck cancer!

Plötsligt händer det..,

Helgens planer var ungefär som helgens planer brukar vara. Men så dök mor och far upp för att ta med sina ljuva barnbarn till skell. Vi är utan barn, hela helgen. Vi har promenerat runt Mumindalen, sett sons of anarchy. Nu ska vi sova och säkert vakna 7 och tycka att allt är tyst och tomt. Men jag ska njuta. Vi har sällan barnvakt så nu ska jag försöka att inte längta ihjäl mig utan bara ha det....ja typ lugnt!