onsdag 30 november 2011

Pepp!

Vi peppar för årets julkalender, imorgon kl.7.15 drar det igång. Spännande....

Cirkus

Vilken cirkus, jag har samma symtom som tidigare och mina värden åker upp o ner. Nu ska jag hux plux sluta med medicin och avvakta provsvar som är skickade till Uppsala. Måste ringa min läkare idag igen, för jag förstod inget han pratade om igår. Ingenting faktiskt!

måndag 28 november 2011

nu bär det iväg...

...ska bara packa väskor, borsta tänder och klä på mig. Sedan blir det lämning på skola o dagis. Idag är jag svullen, jag vet ej om jag sett ut så här innan. Jag kan knappt böja fingrarna och mina ögon är så små att jag inte ens kan få på lite färg på fransarna. Inte för att jag bryr mig men tänkte se lite fräsch ut hos doktorn. Nu får vi se vad som händer. Nu blir det inriktning sjukhus på denna blogg. Kul?

Kortisol

Fick ett mindre trevligt samtal idag och akut utskriven medicin. Även en akut tid för mer prover uppe på medicin i morgon bitti. Jag har typ inget kortisol i kroppen och läkaren var orolig och jag blev det jag med. Vet inte riktigt vad det innebär mer än att jag är super trött, går upp i vikt, är svullen, yr, har haft dålig mage m.m. Fortsättning följer, tänk om jag äntligen kan få hjälp!

torsdag 17 november 2011

Tandläkaren

Idag har dottern vart hos tandläkaren. Hon fick lugnande medicin, det var rätt kul. Hon började tala suddigt, skrattade, och blev lite små full. Hon tyckte själv det  var kul. Lagningen av hennes trasiga tand gick bra, nu väntar vi bara på operation av framtanden som ligger fel och trycker sig ut mot en annan tand. men då ska hon bli nersövd.

Operation tänder är härmed inledd....

söndag 13 november 2011

hela dagen...

...exakt hela dagen har Alma haft raseriutbrott. Förutom när hon var på kalas och på Ica. Jag orkar snart inte mer, det är skit jobbigt. Måtte det snart vara över, detta gör en helt slut, trött, arg, ledsen, irriterad. Snälla låt det vända, när jag läser om 7 åringen så verkar det vara en lugnare period. Tänk om det kan vara så, tänk om det vänder....

fredag 11 november 2011

Mer bilder från festen

Almas klass fröken längst till vänster!

Alma med sin fina lykta fundersam över att st.martin hade en svart mantel den ska ju vara vit!


I klassrummet efteråt, med fika, fina lyktor och trevliga samtal.


Otto på sin fest med sin bästa vän Agnes!

fina festen



Bilderna är lånade från waldorfskolan Umeås hemsida. Min egen kamera var för kass så bilderna blev svarta. Klasserna 1 och 2 och även förskoleklass sjöng alla fina lyktsånger, lös upp i mörkret och var helt underbara. Självaste st.Martin dök upp med sin häst mitt i sången och barnen blev väldigt överraskade. Fint är bara förnamnet. Om ni tittar noga på den mellersta bilden så är Alma nr.10 på bilden ;)

onsdag 9 november 2011

Fina fröken

Ikväll har vi haft föräldramöte. Vilken engagerad, snäll, erfaren, mjuk, lugn ärlig, pedagogisk fröken min dotter har. Hon har jobbat i alla år som fröken och är verkligen fröken ut i fingerspetsarna. Hon brinner för barnen och barnen utveckling. Hon lär ut på ett sätt som får mig att börja tänka efter och som gör mig evigt tacksam att våra barn går på denna skola. Det är så vackert på ngt sätt så öga tåras. Hon stärker upp min dotter och följer upp alla samtal vi haft. Hon ringer på sin lediga tid på kvällarna och är helt enkelt helt makalös. Jag är så glad att hon finns. Alma vågar berätta saker för henne som hon inte brukar säga till ngn annan än oss.
Imorgon är det lyktfest och det är så otroligt fint. På lekskolan kommer lyktgubben med stjärnkakor och sjunger alla lyktsånger barnen har övat i veckor. Lyktor har skapats av gamla syltburkar och barnen är spända. Ett litet tåg av barn och lyktor, föräldrar och fröknar kommer att sjunga i skogen vid klockargården i morgon kväll. Sen är det mysig picknic.
På skolan är det lite större, det är förskoleklassen, 1.an, 2:an som går ihop. Går med sina lyktor nu gjorda i papp av dom själva, sjunger alla ljussånger. I år har jag hört ryktas om att St,Martin kommer på sin häst. Jani barnen är super taggade och detta är så enormt mysigt. Ska försöka fota om jag kommer ihåg så ni får en känsla.