lördag 29 oktober 2011

Jag bloggar på vk i hemlighet! Hudvårdaren ;)
Jag kommer att skriva om hudvårdstips och trix.
Jag skriver aldrig här om mitt yrke men kommer där att dela av mig av tips. Fråga gärna frågor i kommentarerna så jag får lite läsare ;)

Här hemma har vi besök av en klasskompis till Alma, dom sjunger engelska sånger,ritar och busar. Det är mysigt.

fredag 28 oktober 2011

Fint

Dottern smörade en macka till lillebror idag. Det var fint!

onsdag 26 oktober 2011

v.44

är det höst lov och hela familjen är lediga. Jag har längtat efter denna vecka i 7 veckor nu. Nu är jag där och en intensiv period på jobbet är avklarad. Känns skönt med små mål, kanske dumt att ett av målen var att vara ledig v.44 man kanske ska sikta högre ;)
Vi har ingenting inbokat och eftersom jag jobbar kväll i kväll har jag hunnit kika på lite resor, som var fullbokade. jag har hunnit städa hela skitiga huset. Känns skönt att det är gjort. Jag har dock glömt säga till danne att jag jobbar kväll, men det ordnar sig. Får skriva en fin liten lapp till familjen. Nu ska jag träna innan jag ska iväg för kvällen. Det bär av mot aqua spa där vi ska emot massor av förväntansfulla damer.

söndag 23 oktober 2011

Trött

Alla kärlek till dig min fina tjej! Sov gott!

Fantastisk!

Otto fyllde 4 år och bilder säger mer än 1000 ord!











Underbar helg

Har haft en helt underbar helg i Vindeln, vilka underbara människor. En sen kväll som gav massor av energi. Jag är fullproppad av glädje och nya tankar. Livet på en pinne. Som vanligt så glömdes kameran bort. Men jag ska se vad jag kan fixa i bild form. Tills vidare får ni  en lite mer hämtad bild kan man säga ;)


fredag 21 oktober 2011

Tryck på länken så blir du glad!

Livet rullar på i 180 och som vanligt flödar tankar och ideer. Men just nu känns alla tankar och ideer jobbiga. Jag vill komma till ro, känna att jag landat och bara må. Jag längtar tills jag funnit det jag är på väg mot. Jag sover skita dåligt fortfarande och i min förvirring missade jag min tid på medicinavdelningen på lassa. Nu krävs mer väntan och det är rätt jobbigt. Jag vet att det går över, men jag orkar inte sova så lite som jag gör. Jag är glad, att när jag är för trött så blir jag rätt lugn. Det är skönt, jag går lixom i en dimma och blir inte ens iriterad när barnen skriker eller bråkar. Jag har inte så mycker att skriva allting känns lixom barnsligt på ngt sätt. Jag läser blogga om människor som har sjuka barn, som mister nära och kära och som lever med sjukdom. Känner att jag inte ska klaga att det är lixom inte rätt. Så jag är rätt nöjd, tänker på allt fint i livet och försöker var positiv. Men hur lätt är det?

torsdag 13 oktober 2011

4 år

Idag fyller Otto 4 år. Gull ungen. Han önskar sig en tumstock och en livs levande pirat. Vi hade en riktigt mysig morgon som slutade med att tonåringen(dottern) sprang ut i kylan barfota, och utan kläder. In i bilen för att åka på skolan. Hon skulle klä ut sig till en pirat och ingenting dög. Tillslut tog tiden slut o vi var tvugna att åka till skolan. Så vi åkte. Otto var glad som bara den och han är en glädjespridare. Han är glad även när storasyster tar all uppmärksamhet pga sin ilska. Han säger roliga saker och tycker att mycket ar underligt. Han får mig att skratta och må bra. Han är världens mysigaste att gosa med och han har ett varmt hjärta. Han älskar att busa och lekarna går väldigt vilt till. Han älskar sin kompis Agnes som han ska gifta sig med. Han älskar sin syster och blir ledsen när hon säger att hon inte ska ha på sig säkerhets bältet i bilen. Då kan man ju dööö. Han gillar djur och är väldigt försiktig med alla djur som kommer i sin väg, oftast! Han är han och jag älskar honom!

tisdag 11 oktober 2011

Stormigt

Min dotter är 6 år fyller 7 i December. Vi går igenom en stormig tid just nu som varje dag ock kväll kantas av bråk, skrik och ledsamhet. Alma har lixom en oro i både kroppen och i själen, som får både mig ch min sambo att undra om vi gör rätt?  Känslolivet åker berg- och dalbana ena stunden super glad, men nästa sekund arg och ledsen. Tycker att allting är orrätvist och vill att allting ska vara på hennes sätt. Hon har i perioder ont i magen, magknip, förstoppning och allmänt uppsvullen. Precisionen och koordinationen är ofta sämre nu än tidigare. Hon orkar inte så mycker och vill mest hålla på med det som hon känner sig säker på, vill inte kasta sig in i något nytt. Jag googlar på 6 åringen och håller tummarna för att det snart blir bättre så här står det;

6 år. Efter den lugna 5-årstiden kommer 6-årstiden som är betydligt stormigare. Det är som om barnet får en stark oro i både kroppen och i själen. Känslolivet åker berg- och dalbana. 6-åringen är skör. Många får psykosomatiska symtom, ont i magen är till exempel mycket vanligt. Precisionen och koordinationen är ofta sämre nu än tidigare.

Vid 6 år är barnet vetgirigt och har lätt för att lära. Han vill ha ordentliga svar, kan argumentera och kompromissa. Gillar att tävla och få beröm. Vill gärna "styla". Kan ta mer ansvar än tidigare.
Kroppen förändras snabbt, drar iväg på längden, kroppens proportioner blir mer som vuxnas. Det är svårt att sitta still, 6-åringen är glad och rastlös.
Det viktigaste i 6-årigens liv är förstås att skolan börjar. Efterlängtad av en del, en jobbig förändring för andra. Men de flesta klarar denna omställning ganska bra efter en tid.

söndag 9 oktober 2011

Hoppa över....

...jag skulle lika gärna ha kunnat hoppa över kvällen. Hoppa över raseriutbrott och skrik. Hoppat över irritation och arga människor. Otto är trotsig, Alma är tonåring och jag är trotsig. Jag skulle lika gärna ha hoppat över kvällen, den har inte gett energi och om man lyssnar på ljudnivån på övre plan så är det inte över än!
Tänker tusen tankar att vi ska vara glada att vi är friska, att vi har varandra. Jag tänker dessa tankar om och om igen för att inte tappa kontrollen totalt.
Hoppas dom små trötta arga sover snart. Så morgonen i morgon kan gå i ett annat tecken.

Eivor

Desssa kuddar ska jag försöka få tag i nästa vecka då jag ska till härliga Sundsvall för jobb! Dom är super fina tycker jag! Ja det tycker jag faktiskt!

EIVOR kudde, vit/svart Längd: 40 cm Bredd: 50 cm Fyllnadsvikt: 320 g

onsdag 5 oktober 2011

Otto snart 4 år

-Mamma jag vill dö när du dö!

söndag 2 oktober 2011

Kärlek i en liten burk!

Denna hjälpte mig när min hud var helt trasig. På bara 2 dagar var i princip allting borta. Synd att jag inte tog före och efter bilder, för det är helt otroligt. Kärlek i en liten burk som räddar den mest känsliga huden från att gå sönder. Det är en återfuktande extremt lugnande gel creme som jag lägger under min vanliga dagcreme. SUPER!!!!!!


CRITICAL CARE, SKIN REPAIR COMPLEX

Älskade grannar!

Tack underbara grannarna Ann-Marie och Rolf, Johanna och Daniel. Ni nattvaktar på tjuvar, leker, passar katt, bakar, lånar ut kastruller -och inte minst -agerar saneringsfirma. Tack för att ni finns och gör det så fint att bo på vår gata! Eva


Eva
tisdag 27 september, Umeå