onsdag 28 september 2011

Torka

Har haft torka här på bloggen ett tag. Jag skriver och raderar, skriver och raderar. Vågar jag skriva mina riktiga tankar och ideer. Vågar man berätta vad man känner innerst inne. Jag har skrivit många texter ett tag som gick i mitt innersta men dom är borta, finito. Jag har känt mkt ett tag varit ledsen och arg. Varit super stressad över livet och vart livet är på väg. Men nu har jag lugnat mig. Nu känner jag mig tillbaka och på plats igen. Igår ramlade dock lite större frågor över mig och nu skriver jag det här, när jag dör vill jag bli kremerad. Var nämigen med om en skit äcklig grej igår. På morgonen när jag var på väg mot jobb så kom min fina rädda granne inspringandes och ville ha hjälp. Jag brukar hjälpa till med att ta bort döda möss som deras katt släpat upp på uppfarten. Men detta var ngt annat, inomhus låg en tuss, som sakna med säkert rörde sig över golvet. Fy fasen, jag ryser i kroppen när jag tänker på det. Vi petade på den med en spade och ut föll likmaskar och allt möjligt äckligt. Den fortsatte röra på sig och vi fick hämta Daniel som tog ut den. Jag riktigt ryser över det och denna syn har fastnat på min hornhinna. Skit äckligt, jag vill bli kremerad när jag dör.

fredag 23 september 2011

Utslag i ansiktet, hade jag en super mobil skulle jag ta ett kort o snabbt skicka in här på bloggen. Tyvärr så har inte denna mobil hittat hit och ni får ej se mitt fuckface! Jag ser inte riktigt klok ut, stress?

torsdag 22 september 2011

Vägra...

Alma vägrade borra en tand, så vi fick gå hem med en ny tid i fickan.
Tandsköterskan så också-nu får du ta och berätta för oss vad som är fel, du måste prata!

Hon känner inte Alma kan jag säga. Men tandläkaren var lite mer pedagogisk och förstående. Alma pratade inte med dom och vägrade borra. Hon sa efteråt till mig när ingen hörde att hon var jätte rädd för den stora sprutan. Det kan man ju förstå den ser grotesk ut.

onsdag 21 september 2011

peppad

Tränade vid 20.00 idag och nu är jag super pigg. Ska försöka träna på morgonen i stället, då blir jag pigg hela dagen! Super intressant och super stort problem! Och det kommer nog inte alls att funka men morgon träning.

Jag har fasen inget vettigt att skriva. Alma vill börja sjunga i kör och jag känner mig splittrad. Men det visar jag inte! Det är bara att köra på kör. Har just mailat med Svenska kyrkans körledare, vilket känns...spännande...

Otto är kär i mig och sin kompis Agnes, känns fint. Han har gjort halsband och armband i em i massproduktion till sin kärlek. Hon kommer att få gåvor i massor på dagis i morgon.

Imorgon borrar Alma en tand och hon är skit nervös. Men längtar efter presenten man får efteråt, känns helt ok att dom kör med mutor hos tandläkaren. Jag tänkte att när dom drar fram sprutan så kanske jag kan muta med att hon får 2 presenter från deras låda! Hmm tål att tänkas på. Tur jag är lugn inför besöket!

Mannen sover, gick och la sig vid 21 och det känns lite mysigt med ensam tid.

tisdag 20 september 2011

Dottern lärde mig en vers...

Vad jag nu i dag fått lära.
Skall jag i mitt hjärta bära.
I mitt hjärta skall det gro,
som ett frö i lugn och ro.
Så jag kan bli till hjälp för andra.
Som med mig på jorden vandra.

lördag 17 september 2011

onsdag 14 september 2011

Bråket

Efter den fina frukosten och bollibompa morgon tv. Så gick den fridfulla morgonen över till den värsta av morgonen på väldigt länge. Barnen var på varandra som två stycken arga fulla ungdommar. Dom slogs, retades med hårda nypor och var allmänt bråkiga. Jag var inte pedagogisk och jag blev jätte arg. Vi, eller jag, hade en väldigt lång diskussion(med mig själv) om hur man beter sig mot andra. Om hur mysigt det är när vi alla är vänner och kan prata med varandra i stället för att bråka. Den stora höll för öronen, men svarade på vissa frågor. Den lilla la jackan över huvudet och lossades sova. Kul när dom små lyssnar.

I kväll så hittade jag vår kille(barnet) naken i spöregnet på gräsmattan ståendes i det fria kissandes mot det gröna kalla gräset. Han njöt och tyckte det var frihet! Skulle i och för sig vara ännu roligare om det var det stora killen i familjen som tog sig friheten. Grannarna skulle nog tycka det var annorlunda. Barnet är dom nog van att se, men den vuxna skulle va ngt.

Breaking news

tisdag 13 september 2011

prover

Ska iväg till doktorn nu på morgonen för att ta prover, jag känner mig super hungrig men måste hålla mig. Barnen har fått se Bolli på morgonen och dricker smoothie framför tv:n, dom brukar inte göra det ofta. Men dom älskar när det händer.

Ska iväg på jobb i ö-vik idag hoppas att regnet inte håller i sig. Riktigt jobbig bilkörning. Svammel, svammel....nu ska jag fixa sockar till kidsen o borsta tänder o sen iväg. Tjing!

Tavlor

En kompis i en annan del av Sverige ville se våra tavlor, jag har inte så lätt för att visa dessa då vi bor några mil ifrån varandra. Men här kommer dom, ni som inte vill se får blunda!


Denna fina fick jag av mina vänner när jag fyllde 30. Frida Hammar, finaste duktiga, grymma har gjort den. Jag fullkomligt älskar denna tavla.


Även denna av Frida Hammar, min kärlek fick denna när han fyllde år. Vet dock ej hur många år det var men skit samma den är helt underbar.


Även denna har jag fått av min blivande man, hehehhe. jag tror jag fick den när jag var gravid med Alma för typ 7 år sedan. Daniel Diaz är den grymma konstnären. Den är special gjord till mig. Eftersom jag är så jäkla dålig fotograf så syns inte Skellefetå kartan där nere till höger. Mamma och pappas hus är markerad med lila. Jag blev så glad när jag fick den och den värmer fortfarande.



Spermier av Kiki Smith. Köpt på moderna museet. Ville ha den i sovrummet men den hänger i allrummet på öp. Rymdes tyvärr ej ovanför sängen.



Klassiska Olle Eksell, ja den finns även här hemma. Jag gillar den!



Ikeas fina tavla, som jag ej kommer ihåg vem som gjort. Den är i alla fulla fall rätt söt. Ovanför hänger en tavla från dottern.

Det var det!

Jesus eller djävulen!

Just nu har jag inget mellanting jag är Jesus eller en djävul. Jag hettar till för det lilla och blir arg och irriterad.
I andra sekunden är jag pedagogisk, mjuk och öm.
Jag gillar mig själv bättre när jag är i mjuklandet emellan.
-Hej PMS!

Mamma

Jag blir aldrig förstagångs mamma igen. Jag har många runt om mig som i detta nu tar hand om sin första lilla gåva. Livets gåva, livet största omställning. Som går igenom hormonsvall, amningshysteri, vak nätter, irritation på sin söta bebis och sambo(om man har en sån). Som går igenom alla dessa känslor för första gången och tänker, ska det vara så här? Ska det kännas så här? Som känner sig ensamma trots att man aldrig är ensam. Trots att det alltid finns en liten människa nära så är man helt tom. Jag förstår er till fullo.Vill bara skriva att jag vet hur det är.

När jag fick mitt första barn för snart 7 år sedan så blev livet annorlunda. Ingen av mina fina vänner hade barn. Det fanns ingen att byta tankar och "gör jag rätt" meningar med. Men i detta nya tillstånd så hade jag det ändå trots mycket ensamhet. Helt fantastiskt. Jag träffade nya människor att lära känna. Vissa finns kvar idag och andra inte. Jag fick vara otroligt mycket tid med min lilla tjej och jag gick långa promenader. Jag var ny mamma med gott humör och god kondition. 26 år gammal mamma. Men trots allt så var det ibland väldigt jobbigt, jag var mamma för första gången och jag kommer nästan inte ihåg hur jag kände. Jag kommer ihåg känslomässiga utfall mot min sambo och hormon svallningar. Kommer ihåg värkade bröst och hur mycket folk jämförde bebisar. Jag tyckte just den biten var asjobbig. Men annars tycker jag själv att jag var rätt cool(som jag kommer ihåg det).

Man blir aldrig mamma för första gången igen. Om man får mer barn så har man lixom rutinen inne och kanske blir man ännu coolare. Trots att det är en ny människa med andra behov och en annan personlighet. Och fram för allt så är det inte första gången. Det är inte första gången man är på förlossning eller bb. Det blir inte samma sak men man har vart med om en liknande situation förr.
Söker bilder på min första tid som mamma, men inser att det ligger på vår andra dator. Den är lite snurrig. Ska se om jag kan fixa det ;)

palt

Jag fullkomligt älskar palt. Inte köpes föpackad pite palt utan palt lagad med kärlek. Jag fullkomligt älskar palt, och gör ni inte det då har ni aldrig ätit vällagad palt, BASTA!

måndag 12 september 2011



Mia Mia Mia gud va du är härlig!

Jag är bara så trött på superdupermorsor, självuppoffring, martyrskap, husfridsknull och falska glättiga fasader. Jag längtar efter verklighet, sårbarhet, och magar med hudbristningar. Efter människor som vågar vara sig själva utan djupa klyftor mellan hur de känner sig och vad de verkligen visar upp. Efter nya Marior som av egen vilja och egen funnen kåthet vågar be sin Josef om helt egoistisk sex när lille jesusbarnet somnat. Mammor är väl också människor, eller? Sårbara. Svaga. Vilda och ömma.

Mia Mia Mia gud va du är rolig, allvarlig och vad du berör! Allting på en och samma gång. Älskade att dyngkåt och hur helig som helst gick på tv i lördags. Jag vill se den igen!

Barnen ritade ihop!





Jag och Alma har vart hemma idag. Jag är dunder förkyld men febern har börjat lägga sig. Dottern hade feber igår kväll, men det verkar vara över nu. När lille bror kom hem så ritade barnen tillsammans. Dom ritade tillsamman, ja det gjorde dom. I nästan en timme utan bråk. Bara goda miner. Var tvungen att fota för att komma ihåg ögonblicket av totalt samarbete.

Uppropsdagen!






Jag trodde inte att Alma skulle våga gå fram vid uppropen inför hela skolan, men oftast så överraskar denna lilla tjej. Det var så fint, blommor delaades ut till dom små av en stor klass. En sång fick dom höra på så dom blev riktigt välkomnade till skolan. Nu har några veckor gått och Alma tycker det är super roligt, ont i magen är borta och fröken är fantastiskt. Och fritids är även det rätt ok. Rätt kul, men det vågar man inte riktigt erkänna.

Sommarens båtutflykt!





lördag 10 september 2011

Åker hem från Stockholm nu, sitter på Bromma och vääntar på flyg. Ett beslugs tog och jag måste bli bättre på att lyssna på min kropp.

Hem ljuva hem, låt mig vila!

fredag 9 september 2011

Har ångest...

...är i Stockholm nu på finaste hotellrummet. Alla andra är nere och jobbar. Jag blev uppskickad av vår vd. uppskickad till vila. Jag mår skit rent ut sagt, huvudet värker, snoret rinner och ögonen vattnas. Jag vill vara frisk just nu vill jag vara frisk. Så himla opassade, varför passar det aldrig att vara frisk?

torsdag 8 september 2011

Det är mycket nu på jobbet så jag hinner knappt med mig själv och absolut ej datorn, men jag hoppas snart vara åter i normalt tillstånd ;)

I helgen är det konferense i Stockholm vilket blir kul, jag är peppad. Blev peppad när jag ej behöver åka första planet ner och inte sista planet hem på söndag. Allt känns lite bättre då.

måndag 5 september 2011

http://www.fron-och-sant.se/

Här har jag beställt lökar!!!!Jihaaaaa! Det finns så mycket vackert att plantera och få vila ögonen på efter vinterns kalla tid. Allium är mina klara favvosar, vi har redan ett gäng. Men ett gäng till ryms på vår trånga yta.

Allium sphaerocephalon - klotlökAllium ‘Mount Everest’ - 5 st lökarTulipa ‘Super parrot’

Haft en rätt...

...härlig dag har legat på vägen mellan Ume-Lycksele. Tyvärr så hann jag inte klart bygget jag hålller på med där vilket innebär att jag måste köra den roliga sträckan igen! Såg en älg idag vid vägen, vi letar lite nya kunder på jobbet, men den enda jag såg var älgen. Hahhahahah!

lördag 3 september 2011

Alma var mindre glad och dubbelt så prickig! (fick inte fota)

Otto i somras med vattkoppor, men han var glad ändå!



Värsta jag vet...

... blåsor i munnen, eller kanske inte det värsta jag vet. Det finns väldigt mycket värre saker i världen än just blåsor. Men jag har dragit på mig en förkylning och stora blåsor på hela tungan, i gommen och ja överallt. Undra om ngn vill hångla? Jag som skulle ha kul i kväll med tjejer jag sällan träffar! Jäkla blåsor ni är det värsta jag vet!

torsdag 1 september 2011

Skulle behöva en miljon, på riktigt en jäkla miljon! Har hittat en dröm, men har en mille för lite. Hur får man tag i en mille bara så där? Jag lämnar drömmen men mår lite dåligt över att någon annan kommer att få(köpa)min dröm. Känns lite hopplöst, men jaja jag har kärlek, två friska barn ett jobb. Men ingen mille!