måndag 31 maj 2010

Idag har jag känt energin komma tillbax, känns super skönt att det bara är allergin som spökar nu. Jag har just kommit in från en lång härlig kvällspromenad, den var härligt varm och alldeles underbart! Jag har mkt just nu i min almenacka, men jag skjuter upp allting till sen. DEt är avslutning på dagis, semestervecor som är dåligt planerade och det ena med det fjärde, men jag tittar framåt och hoppas att allting ordnar sig till det bästa.

söndag 30 maj 2010

I år verkar det vara tjejernas år att bli fler! Grattis mina 2 vänner som båda har fått döttrar! Guuu så himla roligt. Det är så kul med alla dessa små underverk som kommer till jorden. Jag blir så glad och varm inombords, kommer ihåg exakta känslan av att bli fler i familjen, det är så in i nordens speciellt. Vilken lycka! Jag kommer ihåg dotterns förlossning men framförallt känslan över att ha fått sitt första eftelängtade barn. Det var så himla härligt och så vackert. Den andra gången var lika underbart, och man kan ju bli förvånad att det kan kännas lika fantastiskt igen. Jag kommer ihåg dom starka känslorna efter att sonen kommit. Jag längtade så in i nordens efter dottern och ville att hon skulle vara med. Jag gick igenom en hel våg av käslor. FANTASTISKT!!!!

onsdag 26 maj 2010

Huse

Jag älskar vårt hus, jag älskar det så mycket att jag knappt skulle flytta om min gamla vän skulle sälja sitt hus, även mitt dröm hus! Jag gillar att vi har gjort allt på gården själva. Att mannen har gjort postlådestolpen och varje liten detalj är sånt vi har kommit överens om. Att det är vi som var först. Det skulle kännas så märkligt att bo ngn annan stans. Och ännu märkligare att ngn annan skulle bo i vårt projekt! Jag gillar vårt kvarter och vill inte byta kvarter. Det är mkt barn, men även många äldre. Det är ungar överallt men man kan ändå vara ifred. Jag gillar verkligen det här villalivet! Det är fullkomligt underbart.

måndag 24 maj 2010

Nu har den brutit ut den arma förkylningen. Tror även att pollen har en del i dom rinnande ögonen! Jag ser ut som 7 svåra år och jag bävar inför helgens mässa. Jag vill och måste bli frisk. Skulle vara så kul att kunna åka, jag håller mina tummar och tår. Annars så rullar livet på, vi hade en fin dag igår kväll. Med en bättre ljudnivå än på länge, kan beror på bollibompa tittadet. Jag ska idag försöka komma mig till vårdcentralen, behöver hjälp med allergin. Ha en toppen dag!!!!
Kommer jag att minnas den här perioden som den jobbigaste perioden i dotterns liv, eller kommer det bli ännu värre? Går hon i mina fotspår kommer jag att få en jobbig tid om typ 10år, då blir det andra saker att vara orolig för. Nu känns allting så negativt. Från när vi vaknar tills vi ska sova är det för det mesta gnäll, bråk den egna viljan som spökar. Jag känner mig urpumpad och har fasen inte mkt energi och tålamod kvar. Jag tänder till på minsta ljud och jag har funderat på om det skulle vara skönt och ok att ha på sig öronproppar vid matbordet, läggning, duschning ja nästan allt. Kan jag vandra genom denna 6 års trots med öronproppar? Sonens trots känns just nu som en fis i rymden och hanterbar. Hoppas att barnen blir sitt sanna jag igen, det är den högsta önskan just nu denna minut!

onsdag 19 maj 2010

Sitter på en parkeringsplats i Piteå och väntar på ett möte. Skulle köpa en vit nederdel till mässan nästa helg, men fick ångest och vände i dörren till butiken. Varför i all världens namn ska vi ha helvitt på oss? Jag ser ut som en fet valross i kläderna och hur ska jag hitta ngn på nedre delen som är vitt och känns ok? Ngn som har ngt att låna ut till mig? Jag är i akut behöv av ickeångestframkallande vit nederdel. Den vita överdelen är redan fixat, och lär sitta tajt! Jaha det måste bli en vit kjol med resår eller nåt! Vitt, vitt, vitt!!!!!

tisdag 18 maj 2010

Finns det ngn som är så varm som jag är, hela sommaren fullkomligt rinner svetten ner från mina kinder. Det blev inte bättre i em av att sitta inne i ett super varmt badhus och kolla på en simmandes 5 åring och en lekandes 2 åring. Vi har haft trevligt men varmt. I helgen var vi hemma i Skell, träffade gamla vänner med nya hus och nya barn. Väldigt nya barn. Super roligt att få gosa, hålla och sniffa och bli lite sugen. Men det stannar där, suget alltså. Det blir inga mer barn här hemma dom närmsta åren. Annars så rullar allting på så fort så fort, jobbet snurrar på i fullt tempo. Det går men det innebär jobb i princip hela dagarna från morgon till kväll. Dom mesta tankar ligger där just nu och jag skulle ge min högra hand för att få en lång semester. Men det blir nog inte så i sommar. Vi får se jag har inte bestämt ngt än.

onsdag 5 maj 2010

Nu blommar löken,eller det är det den inte gör!!!!!!Det snöar! Nä nu jäklar,tur jag ska på med Stockholmsskorna imorgon och bege mig mot varmare grader.

tisdag 4 maj 2010

Rolig

Jag började skratta idag när sonen smet ut från kommunens simhall, naken glad och busig. Det riktigt lyser ur ögonen på honom. Efter den nakna pojken kommer en högröd anfådd mamma. Jag hinner ta fast honom utomhus där hans röda nybastade kropp svalkades av rätt fort. Hela gymmet skrattade, alla i rec skrattade och jag skrattade och var glad att vi gett folk en historia att berätta när dom kom hem.

Simning

Tänk att det går så bra, från att gröta hysteriskt första gången till att simma utan "korv" under vattnet. Hon gråter fortfarande ibland när jag lämnar över till simfröken. Men dom är så duktiga o tar hand om henne. Och oj vad hon är glad när hon kommer ut och slut, slut körd! Vilka farmsteg, i helgen får vi ta tag i övningen. Måste åka och öva!

Valborg

Blev riktigt lyckat, mysigt hemma hos goda vänner. God mat som gjorde mig proppmätt. Härliga busiga ungar, mysiga samtal och fin majbrasa. Vi drog på majbrasan på grubbe och det var ett smart drag. Lagomt med folk, manskör, fin brasa, varmkorv och allt sånt som hör till. Jag hade tänkt lägga upp lite bilder för förta gången, men tyvärr så glömde jag batteriet till min nya kamera hemma. Det får bli ngn annan gång. Nu ska jag börja packa ihop lite inför dagens simskola.