fredag 26 februari 2010

Mina kinder hettar

Just nu är jag förbannan och det är inte ofta men nu kokar jag:
-lite över att mitt flyg är 1 timme försenat, på en fredag?
-över att en person i min närhet är så jäkla irriterande. Ber mig att fira min dotter på sin 6-års dag på helgen istället för på sin riktiga dag! Vilket förslag och va fan är det sant kan man göra så mot en 6-åring?

Det är det sistnämda som mina kinder hettar över. Jag är ute i februari, det kan man kalla god tid, hon fyller år i dec.

torsdag 25 februari 2010

I kväll har jag hållt i en säljutbildning för 10 st hormonstinna 24 åringar i Åre. Shit va snygga och unga dom var, fulla av energi. Dom var verkligen intreserade och vi kom fram till mkt bra. Damerna skulle efter utbildningen ut på krogen för att sedan gå upp och jobba kl.09.00, shit hur orkar dom. Jag kommer ihåg känslan och idag längtade jag lite tillbaka. Längtade efter att vara ung, känslan av att vara nära vänner och leva livet till max. Vilket ställe att vara 24 på, det är här man ska vara under högsäsong när man är ung. Jag råder mina barn och alla ungdommar att åka. Dom tyckte faktiskt att jag skulle följa med, och förstod inte alls att jag var 31 år och 2 barns mor. Inte illa dom ville ha med tanten på krogen, men tanten tackade nej och la sig i sängen i stället!

tisdag 23 februari 2010

I kroppen

Känner mig lite lätt fundersam och tacksam, livetlivetlivet! Pratade med en av dotterns fröknar förra veckan. Hon har lixom jag haft malignt melanom och vi båda två har klarat den stormen. Jag blev påmind om att jag verkligen har haft en hemskt farlig och läskig sjukdom. Tur att jag inte var så medveten och rädd när jag var mitt uppe i det. Tur att jag inte hade familj och barn, för då hade paniken växt inom mig. Paniken växer inom mig nu när jag tänker på det, tänk om! Nu ska jag sluta tänka på det och istället gå in i mina vanliga tankebanor. Men A fröken hon hade lite smått panik och beskrev en känsla som jag förstår så väl, hon är mitt uppe i det. Hon går på kontroller och blir grundligt genomgången. Hoppas verkligen att det har gått bort på henne och att hon får vara fri.
Just nu känner jag mig lite understimulerad. Skulle gärna vilja ta mitt pick och pack och dra till varmare breddgrader. Tänk er en vit sandstrand, strålande sol, goda drinkar och lugn! Det var så sjukt länge sedan jag var på en sån resa och just idag läntar jag sjukt mkt. Jag är less på alla sjukdommar och vill bara fly bort till en fantasivärld, bara för en stund.

måndag 22 februari 2010

Idag var en helt vanlig svinkall måndag i det lilla vita huset på humlevägen. Morgonen började med alltför tidigt morgonmys i sängen, efter detta begav vi oss vidare till köksdelen. Där bar det iväg med smoothie, gu så gött! Vi älskar detta och äter i princip varje morgon, när modern hinner ha lugna morgonbestyr. Dottern var trögstartad och hostig som attan. Men maskerad och marknad lockade på dagis och vi chansade, berättade för underbara fröknar hur läget var o efter 3 timmar ringde dom o dottern var varm. Åkte raskt o hämtade. Igen, vi är sjuka igen. O är hostig som attan det är 2:a veckan nu, A har feber o hosta. Fasen! Jag jobbar i Sundsvall men kör hem tidigt i morgon för att byta av mannen. Nu får det vara nog med sjukdommar. A har även länge klagat på magont, och nu är jag orolig, ska ta tag i det imorgon. Kram på er och hoppas att ni har varmare kläder än vad jag har, glömde i all stress dom varma vantarna hemmavid.

måndag 15 februari 2010

Tänk att han gick ner på knä min vackra, sköra, älskade, starka, smaskiga, snygga, oborstade, vänliga, arga, snabba, duktiga blivande man. Han gjorde det och jag trodde aldrig att det skulle hända. Vill du gifta dig med mig? JAJAJAJAJA; vad tror du, självklart, nu?

söndag 14 februari 2010

Det var så vackert idag när jag och dottern hade en stund för oss själva. Vi pratade om Gustav och att han nu hade somnat in. Hon berättade om döden och att hon var lite rädd för den. Det ska man inte alls vara sa jag, vi alla kommer ngn gång att dö och det är inte farligt. Hon funderade och sa att Gustavs själ nu var upp i himlen och att ngt magiskt hade skett som vi som är kvar på jorden aldrig kan förstå. Vi kan verkligen inte förstå, nu tänder jag ett ljus i vårt fönster och tänker på pojken jag bara träffat en gång men som gjort så stort intryck på mig.
Jag blev ledsen av mitt sms från en av mina underbara vän. Gustavs kamp mot cancern är slut och hans sista andetag är taget. Idag på alla hjärtans dag, en solig underbar dag. Livet tar sig en törn och den sköra tråden visar än en gång att vi ska ta hand om varandra och livet.
Sedan har vi även denna dag fått se ett nytt litet mirakel, den lilla fina bebben. Som snusar, tittar så smått och bara ligger så tryggt i famnen. Ovetandes om livets orättvisor och törnar, precis som det ska vara när man är barn.
Och som grädden på moset så friar min sambo, han går ner på knä och än en gång denna dag fäller jag en tår.
En känslostark dag med allt vad livet innebär.

torsdag 11 februari 2010

Grattis vänner till er lilla tjej.
Blev så glad igår när jag fick veta.
Jag var hemma med dottern och vi var tvugna att gå tillbaka i tiden, 5 år och 2 månader tillbaka.
Tillbaka till känslan av att ha för första gången varit med om att bli 3.
Det är fantastiskt stort och går ej att beskriva med ord, och vet ni det är lika fantastiskt andra gången när man blir 4.

KRAM och amma lugnt!

tisdag 9 februari 2010

Den högre växeln består nu i:
-huvudvärk
-snor
-halsont

Dottern ligger i hög feber och jag hoppas att jag klarar mig från feberjävulen.

söndag 7 februari 2010

Resultat

Jag når inga resultat med min viktnedgång. Jag är riktigt på gång med träningen men jag går uppåt i vikt, kul! Jag vet att jag bygger muskler o kanske kommer att gå ner snart, men jag ska lägga in en högre växel from imorgon måndag. Inte en högre växel på träningen, jag hinner inte mer än dom pass jag kör. Men en högre växel på matfronten. Måste äta mer regelbundet och inte bara nyttigt på veckan, faller alltid in i onyttiga facket under helgen. Nu är jag peppad, igen, och hoppas att inte förkylningen sätter sig i halsen. Imorgon är det invägning och sedan kör jag utifrån det.

måndag 1 februari 2010

Inatt har jag sovit på hotell i Sundsvall. Hotellrummet var riktigt sunkigt, aom ett vanigt rum med en mild doft av rök. Kanske ett gammalt rök rum?
Igår var en hektiskt dag, efter att ha lämnat mina små på dagis i 25- så drog ja iväg i bilen. Möten, möten, möten och därefter en sväng på IKEA. Jag har börjat få in fart på IKEA och hittar snabbt det jag ska ha. Efter IKEA så bar det iväg mot löpbandet för intervallträning. Gick super bra och nu är jag pepp på intervall igen. Längtar dock tills sommarnen så man kan köra utomhus i trappen. Nu ska jag ut o försöka ha lite möten sedan beger jag mig hemmåt för att hämta mina barn o ha en mysig kväll hemmavid. Jag har verkligen kommit in på jobbet med övernattningar och tycker inte alls det är lika illa längre.