fredag 30 januari 2009

Stadstur

Idag har jag vart ledig nästan hela dagen efter att ha jobbat alldeles för många timmar på få dagar! Men lite jobb blev det allt, kunde inte riktigt hålla mig då jag fick ett erbjudande till kunderna. Var bara tvungen att ringa vissa speciellt utvalda ;) Dagen till ära blev det stadstur, present till stora T skulle inhandlas. Det var jag och dotterna som gick på affären, hon valt ut! Jag själv hade kollat in en annan present, men jag insåg rätt snabbt att det var lika bra att inte ta en fajt om detta. Hon hade verkligen planerat och bestämt vad hon skulle ge till honom. Väl inne på affären så såg hon den direkt, och den ska han få på söndag för då ska vi på kalas!

Nu måste jag upp på övervåningen, alla andra i familjen ligger i badkaret! Och jag tror mannen behöver hjälp! Det låter i alla fall så ;)

framåt

När jag lutar mig framåt och böjer mig ner, känns det som om öronen ska trilla ur o ögonen ska sprängas!

onsdag 28 januari 2009

Romantisk

Jag skulle önska att jag var lite mer romantisk, att jag gillade att hålla handen o vandra hand i hand. Mitt rätta jag är gå själv i rask takt, gärna med min sambo vid sidan eller lite bakom mig.
Jag skulle önska att jag gillade att ligga och kramas, mitt rätt jag tycker att det blir varmt o klibbigt. Jag tror inte ens jag vet vad som är romantiskt, så jäkla oromantisk är jag ;)

På hotell

Inatt bor jag på hotell, känns lite tråkigt längtar efter mannens snarkningar och barnens morgonpigga humör ;) Men, men jag har i alla fall haft en rolig dag på jobbet med underbara kunder. Gett inspiration o fått inspiration tillbaka. Jag har även hunnit med ett IKEA besök o det känns lovely! Dock så är kl.22.27 o jag har nyss kommit till hotellet, en lååång arbetsdag, men jag är ledig på fredag....

Jag har lite svårt för att skriva, känner mig lixom tom. Men jag kan ju alltid berätta om dom små, dom har mer att berätta o mycket roligare saker i tankarna.
O hade idag blitt väldigt arg på sin far, tagit honom i handen o lett honom till toaletten. Han hade lixom försökt visat ngt. Sambon undrade om han ville borsta tänderna. Pojken blev arg som ett bi. Nån sekund efter detta bajsade han o pekade på toan. Han ville sitta på toan o göra sina behov!!!Han har nog sett sin syster, och övriga i familjen, gå på toaletten. Tyvärr så han sambon ej med så det blev att spola ned och ja resten får ni tänka ut själva!

A har idag vart på 4 års kontroll. Hon berättade om presenten hon fick och om hur mkt hon pysslat efter besöket. Dock så är vår tjej i en väldigt trotsig period just nu, men igår igår var hon tillbaka, för om bara ngn minut! Sambon frågade om hon ville ha pasta- Nej pappa, men tack ändå. Tack för att du frågar. Och du jag älskar dig ;)

LOVELY!

måndag 26 januari 2009

Gårdagen

Igår var en rätt bra dag, jag jobbade på förmiddagen. Hann med ett barnkalas och även handling. Barnen var på toppen humör och jag och sambon hade energi. Vi torkade golv, tvättade och bara fick såna där tråkiga saker gjorda. Jag var peppad på gym besök och fick mig iväg, brukar ha svårt för det på måndagar. Men på gymmet gick jag. Väl inne på gymmet, efter att ha pratat med en herre i repan, vilket tog lie tid ;) Så körde jag gärnet, kroppen kändes stark och pigg. Jag hade lixom fått tillbaka alla krafter som vart borta ett tag nu! Väl hemma efter att ha softat i soffan ett tag så sa det PANG i kroppen, det small till och som vanligt var det mitt bäcken som spökar. SKIT ont fick jag o lite panik fick jag allt, vet vad detta kan innebära. La mig i sängen med värktablett, kudde mellan benen, dubbel madrass och varmt täcke. Natten gick ganska så bra tills i morse, det gör väldigt ont att ligga ner o det enda som det blir bättre av är promenad. Så kl.06.30 gick jag ut på prommis runt Mumindalen, jätte skönt trots att jag tycker att man ska sova då! Nu känns det bättre o jag väntar på att min härliga familj ska vakna för idag jobbar jag kväll och ska vara hemma hela fm. Fortsättning lär följa på detta problem...

Pauser

Jag måste lära mig att ta rast när jag jobbar hemma, nu gör jag det för fösta gången idag! Jag har enormt svårt för detta, har det lixom i mig från förra jobbet. Jag är inte van att ta en bensträckare, tekopp eller liknande, nej här ska jobbas på vareviga minut. Jag har funderat på detta idag o bestämt mig för att ta rast, jag ska faktiskt försöka gå ut o sträcka på mig en stund! Ut och röra på mig och andas lite frisk luft...

I veckan ska jag till Sundsvall, det gillar jag! Har enormt roliga o härliga kunder där o sen så är det ju lixom ett extra plus att i Sundsvall där ligger IKEA.

fredag 23 januari 2009

Döden

Jag har funderat på döden rätt mkt på sistonde i och med att käre farmfor har lämnat oss. Det enda jag kommer fram till är att vi alla måste den vägen vandra, det är verkligen det enda måste vi har i livet! Allt annat i livet går att komma undan, välja om, fixa, trixa men döden det är där för oss alla. Jag är inte rädd för döden, bara inte beredd!

Natten

I bland är det som om barnen fått för sig att jäklas med sina föräldrar, som om dom pratat ihop sig:
-Vi kör inatt!
-okey
-vilken tid?
-Dom sover alldeles säkert vid 03.00, som djupast, då kör vi!
-Okey, börjar du att skrika, så hakar jag på.
-Jepp, go natt...

torsdag 22 januari 2009

Vill inte....

....orkar inte, träna och röra på mig! Har bara slappat i veckan, enstaka promenader. Men nu får det vara nog ska ta en jogging tur o har just bokat lunch spinning imorgon, varför har inte du passet J?

Du vet att du har barn när...

...Chansen att trampa på en legobit är större än att bli bjuden på fest.
...Dammsugarpåsen blir full oftare än du.
...Du kan hälla upp exakt 200 ml vatten i en flaska med förbunda ögon.
...Du börjar svänga dig med ord som 'galonisar', 'mellis' och 'öppnis'.
...En vanlig och nödvändig renlighetsdusch (ensam) känns som att gå på värsta lyx-spa.
...Du använder ditt eget saliv till att tvätta ditt barn i ansiktet.
...Du tycker att det är fullständigt normalt att gå på toa med sällskap eller öppen dörr
...Står lika svarslös varje gång du får frågan om vad du gjort i helgen
...Du undrar om man kan ringa efter klockan 21 på kvällen, man ringer väl inte folk nästan mitt i natten!

Hittade denna i en tidning, rätt rolig faktiskt!

onsdag 21 januari 2009

Börjar bli stor!

Min lille kille börjar bli stor! Han förstår allt vi säger till honom, han vet exakt vad han vill, han går och springer med sin breda gång. Han pratar och pratar och den han pratar mest om är mamma. Han är väldigt imponerad av sin syster men tycker hon är lite jobbig ibland. Han vill inte alltid vara nära henne när hon vill. Han försöker alltid att få vara vaken lite till. Han är en riktig buse som gillar att spexa och visa sina trix. Han gillar fart och fläkt! Jag älskar denna lille krabat, som börjar bli stor!

Min lilla tjej hon börjar bli stor! Hon har sin egen vilja och sina ideer. Hon älskar att pyssla, kan sitta i timmar med klister, tejp och sax. Den bästa present hon kan få är en tidning som hon kan klippa i. Hon vill oftast inte gå ut, men när hon väl är ute vill hon inte gå in. Hon behöver vara själv ibland men vill ändå vara nära. Hon älskar sina bebisar och vårdar dom ömt. Hon tänker mkt på andra människor, imorgon ska hon ge en kompis en teckning och en ihoppysslad ängel, för att han var ledsen på lekskolan idag. Hon ska alltid leka med samma saker som sin lillebror. Jag älskar denna lilla krabat, som börjar bli stor!

Driva

Jag skulle vilja driva på ngt själv så som jag alltid ha velat, inte bli hindrad o stoppad av ett stort företag som ska räkna, humma och undra lite grann! Som inte vågar satsa och när man satsar satsar man fel. Jag blir så fundersam hur skulle det ha blitt om all reklam, alla satsningar som jag hade förslag på hade gjorts. Vet ngn överhuvudtaget om hur jag ville och tänkte eller är jag nu syndabocken?

Gårdagen

Igår hade jag en riktig toppen dag, vaknade med finnar i ansiktet och svullen kropp. Hade gjort en behandling dagen innan som drev ut allt ont som låg under huden o bara väntade på att få komma upp till ytan och visa sig. Den svullna kroppen kom av för lite sömn och jag misstänker att det snart är dags för den röda veckan.
Jag skulle ha många vikriga möten under dagen, vår chef på företagen hade kommit upp för att sitta med mig i möten o göra en samresa. Hur kul som helst! Dagen blev super rolig, vilken energi kick jag fick av att ha med karln på möten, han är så proffsig och kunnig, så det är rent ut sagt imponerande. Hur kul som helst.
Väl hemma efter en riktig händelserik dag med många nya ideer, så gick jag in i ormhålet. Ja det kändes faktiskt så, det var upp och ner hit och dit och sura miner. Vår käre dotter är en riktig bestämd och enormt trotsig tjej, denna trots håller i sig riktigt länge! Måtte den snart vara över, för vi river vårt hår och försöker hålla tålamodet. Jag fick dock med henne efter många om och men, på ett bad i badkaret. Där var det underbart, vi sjöng sånger, lekte lekar och hade det super mysigt, egentid behövdes! Men ute ur badet var det som om allt var tillbaka och det var över en pyamas, det dottern inte riktig har kommit på än är att det är lika bra hon ger sig på en gång, för jag ger mig inte! Allting slutade med att dottern somnade i sängen utan pyamas och ledsna tårar. Jag hade ingen energi kvar och intog raskt soffläge!

lördag 17 januari 2009

Om du lämnar mig nu!

Så vacker låt och så fin text av Lars Winnerbäck, lyssnar ej på honom. Men såg programmet, dom kallar oss artister, och där blev jag kär i denna låt framförd av Lars Winnerbäck och underbara Miss Li! Här kommer texten:

Jag skulle vakna mitt i natten och gå upp och ta en lång promenad
Jag skulle låta blicken möta andra ögon, i en främmande stad
Jag skulle inte ha så bråttom med att träffa nån ny
Jag är rätt mycket med mig själv, precis som du
Jag skulle andas i det tomrum som blev över om du lämnade mig nu

Jag skulle sitta på ett tåg mot Paris och låta Stockholm va
Jag skulle få den tiden över för mig själv, som jag sagt att jag vill ha
Jag skulle unna mig att drömma hundra mil genom Europa, om en främling lika tillitsfull som du
Jag skulle pröva mina läppar mot nån annan, om du lämnade mig nu

Jag skulle kunna leva utan den där blicken som får mig ur balans
Jag skulle sakna den där stunden som vi har när vi till slut har blivit sams
Jag kanske skulle söka upp kontakter som jag tappat, som jag varit med förut nånstans
Jag antar det finns nån du skulle ringa, om jag inte fanns

Jag kanske skulle leta upp nån yngre, som en fjäder i hatten
Det skulle bli för tomt om ingen fanns där som värmde mig i natten
Men jag skulle aldrig ha tålamod nog att bli förstådd, ingen känner mig så väl som du
Jag skulle fastna i min ensamhet igen, om du lämnade mig nu"

Farmor

Min farmor Hanna var en arg, bitter, rolig, glad, findländsk, ensam, orolig, jobbig kvinna på 92 år! Hon somnade in i fredags på Skellefteå lassarett. Hon blev riktigt sjuk, för hon har klagat på dom mesta krämpor under många år, natten mot fredagen. Tänk vilket härligt avslut, bara få somna in utan smärtor, vilket värdigt slut!

Jag tänker på min farmor, hon var verkligen inte en alltför trevlig och positiv kvinna, men hon har funnits hela mitt liv och jag och hon har verkligen haft ngt speciellt. Hon och jag klickade, hon gillade mig och jag gillade henne. Hoppas att det finns ngt efter detta, efter livet här på jorden. Jag har aldrig trott det förr, men sakta har det börjat smyga sig på. Att det kanske inte är slut, det kanske finns ngt för oss alla efter detta liv. Jag är inte speciellt ledsen, känner mig bara lite tom och fundersam idag. Tänker på farmorn och allt vi delat! Vila i frid, och hoppas du får träffa dina vänner, barn, din kärlek.

onsdag 14 januari 2009

Finans kris hit och dit...

Jag har idag haft en otrolig möjlighet att lyssna på radio och hela vägen mellan Umeå och Stöde diskutterades finanskrisen hit o dit! Jobb som förloras, familjer som krossas m.m. Men på en radiokanal diskutterades det positiva med krisen, det som aldrig syns. Dom som förlorat sina job, men hittat nya bättre jobb. Människor som har tagit tag i sin dröm till vidareutbildning m.m. Jag vet att om man tänker positivt och om man verkligen vill ngt så kan man nå dit! Det var så härligt att lyssna på dessa människor. En kund jag träffade idag som också ville diskuttera lite kris, hon och jag kom överens om att i dessa tider när dom andra runt omkring drar in och drar ner, vågar inte satsa, det är då man ska gasa! Alltså en härlig dag med goda människor, men med extremt jobbig bilkörning, kan man hyra in en bilkompis?

söndag 11 januari 2009

Konstig titel!

Konstig titel på förra inlägget! Borde ha vart: självplågare, träning, smärta, ensamtid eller nåt annat. Vet ej vad jag hade tänkt skriva från början, men titeln blev lite märklig ;)

Mysigt

Imorse innan det drog igång i familjen så gick jag ut, kallt, mörkt, tyst och nästan ingen ute. Bara jag och en och annan hundförare. Jag gick och andades in frisk luft, laddade och bara var. Jag älskar dessa stunder. Bara jag och mina tankar! Ikväll blev det en tur igen, men denna gång var det löpning på schemat. Det kan dock inte beskrivas lika ljuvligt, ont, jobbigt, dåligt flås, varmt. Men nu efteråt så var det värt det! Det känns alltid så bra efteråt och särskilt när det är motigt att ta sig ut, jag älskar den känslan. Det var faktiskt riktigt tungt idag, men det kan bero på min träningsvärk som jag fick av mitt super snabba och effektiva pass i gymmet igår kväll. Jag är på gång och jag är verkligen en riktigt tränings människa, och som en vän till mig sa-Va glad för att du tycker att det är kul att träna!

Ska försöka ta mig ut på morgon prommis imorgon bitti innan jag börjar jobba. Jag jobbar hemifrån imorgon, ska sen ner på stan och äta med mina "gamla vapendragare", sedan lite spontana kundbeök. Längtar till lunchen det ska bli så trevligt.

Trångt

Idag var vi på badhuset och badade, barnen älskade det och trots att baddräkten var trång så var det rätt kul!
Men vad f-n har hänt med formen på låren?

fredag 9 januari 2009

Produkter

Ni som läser detta vet att jag älskar mitt jobb och att jag med det älskar alla dessa underbara produkter jag får ta del av varje dag både i mitt jobb och förståss även privat. Jag kör just nu en dunder kur med penslingar från Priori, vilka resultat, jag har fått en ordentlig utrensning, blitt super torr men nu, nu är jag som ny ;) I LOVE PRIORI.

Härliga fredag

Glada barn, tända ljus, god middag, nötter, bad, sång och dans, soffläge! Detta är en riktigt härlig fredag...Imorgon ska vi hitta på ngt kul, vi får se vad som händer. Inget är bestämt men allt är möjligt.

torsdag 8 januari 2009

Bedrövligt

Mitt i mitt sjuka bedrövliga liv, fick jag för mig att ringa ett samtal jag skulle ha ringt för mkt länge sedan. Jag ska boka ny tid för cellprov, har avbokat en tid då jag var bortrest. Vet ej hur det gick, fick prata in namn och nummer på en telefonsvarare. Får se inom kort om jag får ny tid! Känns inte helt säkert.

Min sambo vill att jag ska skriva om honom så här kommer en liten hyllning:

-Han är riktigt rolig. får mig att skratta flera gånger per dag. Även om jaghar vaknat på fel sida.
-Han bryr sig extremt lite om vad andra tycker detta gör att han kan klä sig exakt hur som helst när som helst, hans hår kan stå hit och dit, han säger alltid vad han tycker, han är helt enkelt alltid sig själv. I LOVE IT!
-Han är riktigt bra med barn, inte bara våra egna utan även andras.
-Jag har svårt, ännu svårare än vanligt, att sova när han inte är bredvid.
-Han lagar så otrrrooligttt god mat.
-Han är händig, kan laga, fixa och trixa.

Detta är bara några få saker som får mig att gilla den killen ;)

Feber

Feber, frossa och ont i kroppen gör att Åre resan är inställd, för min del och mitt läge heter sängläge! Hoppas jag blir frisk snart. Jag vill vara i Åre, känns som om jag kommer att missa en hel del nyttig info, men jag ska nog få ta del av den i alla fall...

onsdag 7 januari 2009

Sängsängsäng...

...sovasovasova! Jag har i hela mitt liv, har fått detta berättat för mig om och om igen, haft svårt för att sova. Redan som liten var det svårt, som tonåring ännu svårare och nu näst intill omöjligt. Jag har svårt för att somna in, det är som om alla problem i världen ska lösas just då. När dom inte behöver lösas så behöver jag ligga längelänge utan tankar och bara vänta på att den ska komma, sömnen! När jag väl sover så vaknar jag av minsta lilla ljud, det kan vara allt från snarkningar, hostningar, plogbil. Ja det mesta gör mig vaken! Och när jag har vaknat en gång så börjar det om, insomningen. Världsproblem ska lösas, mat ska lagas, morgon dagen ska planeras....

Imorgon kör jag till Åre och med anledning av dålig sömn vore det roligt om ngn kunde följa med så jag inte behövde köra själv hela vägen. Kanske att jag tar bussen ändå, får se hur jag gör imorgon bitti!

Gamla tider

Fick av mor och far alla mina gamla dagböcker, brev, skolkataloger m.m. Har suttit och läst skrattat och funderat. Det var rätt jobbigt att vara i 16 års åldern, med allt vad det innebar, kärlek, ågren, relationer, kompisar. Ja ni vet. Jag bara läser och konstaterar att jag trivs bättre där jag är just nu. En glad 30 åring med familj, jobb och hus.

tisdag 6 januari 2009

Bebis

Det var så mysigt att hålla i lille kusinen, han var varm, trött och mätt! Sov mest hela tiden o blev säkert jätte glad över alla presenter han fick av oss!

Jag sov en stund på dagen, har som sagt var ej den möjligheten på natten, vaknade av sambon som frågande min inloggning på datorn. Jag rabblade upp mosterns telefonnummer och andra kontonummer! Jag var i en helt annan värld men nu är jag tillbaka o det känns skönt.

Vakna nätter

Vi är bortskämda, har alltid sovande barn hela nätterna. Har lixom fått det att funka rätt fort! Nu har det vänt A är uppe O vaknar av A. Svårt att somna när vi lägger dom o ja det är lixom lite upp och ner. Vi behöver nog få lite ordning på dagarna då jullovet bestått av besök, sena kvällar, bortglömda vilotider m.m. Nu på torsdag blir det ordning igen för då börjar arbetslivet, där ligger mitt hopp just nu!

Annars så är det finemang, jag har det rätt bra ändå trots vakna nätter! Endel har det så här jämt o jag har haft det så här 3 nätter, ska inte klaga utan bara se till att få det att funka igen.

måndag 5 januari 2009

hare

Har nyss ätit hare från Boden. Och det var inte illa, det var som en dröm som tog slut för fort. Nu ska jag kila ner till efterätten, har hela min familj på besök och det är som vanligt lovely! Tyvärr så har vinet tagit slut, men det kanske är lika bra det, för vin det har druckits denna ledighet!

Imorgon ska vi nog få hälsa på Albin, barnens kusin! Jag har inhandlat fina presenter o längtar till att få nosa på denna lilla varelse! Har endast sett kort på honom han är rund, go och alldeles naken!

Nu ska jag äta mer, kroppen måste få sitt socker ;)

torsdag 1 januari 2009

Härlig nyårs

Nyårs afton blev magisk!
SÅÅÅÅ god mat, härliga vännerna, lekande barn, sovande barn, snacks, vin, champangne, skål, sömn. Vaknade på morgonen så tidigt som vi inte gjort på länge, men då var vännerna kvar och det var hur mysgt som helst! Älskade S med sin lilla snutte o tutte som gick runt hemma hos oss o bara sken som bara han kan. Ja det var en otroligt lyckad nyårs fest, detta gör vi om, men innan nästa år ;
Dagen till ära lärde sig min dotter att åka skridskor, inte illa, hon var grymt duktig.

2008

Nytt hus, nytt jobb, 1 års kalas och 4 års kalas, nytt jobb, underbara vänner, härlig mammaledighet, underbar sommar, härlig vinter, många 1 årskalas med vännernas härliga barn, skridskoåkning, bad...

Ser framemot vad 2009 kommer att överraska med.